Hotstone massage

Massage is duizenden jaren oud en dateert uit de tijd van het oude China, Japan, India, Egypte, Griekenland en Rome. Amerikaanse Indianen gaven hier een moderne draai aan door als eerste basaltstenen, verhit in vuur, op het lichaam te gebruiken als een vorm van genezing.

Hot stone massage gebruikt speciale stenen, de zogenaamde basaltstenen. Deze stenen houden warmte vast en creëren daardoor een diepe massage die vastzittende spieren losmaakt en spanning verlicht. Hot stone massage werkt ontspannend en is bevorderlijk voor de gezondheid.

Het plaatsen en kneden met hete stenen van de spieren verbetert de circulatie van een gebied en de bloedsomloop en stimuleert zo de genezing van pijnlijke of beschadigde spieren. De diepe massage en de warmte van de stenen helpen ook bij het transport van gif- en afvalstoffen door het lichaam. Massage ontspant, verlicht bij stress en zorg en vermindert spier- en rugpijn. Een studie, in juni 2003 gepubliceerd in de ‘Annals of Internal Medicine’, bewees dat massage effectief is voor het behandelen van chronische rugklachten.

Hot stone massage behaalt snellere en betere resultaten bij het behandelen van:

  • Spierverkramping
  • RSI
  • Metabolische ophoping
  • Trigger points
  • Fibromyalgie